Z okazji Wielkanocy linie Emirates przygotowały bogatą ofertę dla pasażerów we wszystkich klasach na pokładzie samolotów i w poczekalniach lotniskowych w dniach od 30 marca do 2 kwietnia.
Z oferty będą mogli skorzystać klienci Emirates podróżujący z Dubaju do miejscowości w Europie, Australii, Nowej Zelandii, USA, Argentynie, Brazylii i na Filipinach. Ponadto w poczekalniach Emirates na lotnisku w Dubaju i wybranych lotniskach na całym świecie będzie dostępne świąteczne menu.
Świąteczne oferty w menu Emirates
Na pokładzie we wszystkich klasach na pasażerów będą czekać tradycyjne bułeczki drożdżowe – wypiekane ręcznie według własnego przepisu Emirates, z przyprawionym ciastem i skórką pomarańczową, rodzynkami sułtańskimi i porzeczkami. Wszyscy pasażerowie będą mogli także spróbować różnych deserów wielkanocnych, w tym jajek z białej czekolady w klasie ekonomicznej.
Z kolei podróżujący klasą pierwszą znajdą w swoim koszyku ze smakołykami wielkanocną edycję kulek lukrecjowych Lakrids „Egg” Dulce de Leche. Świąteczne menu uzupełniają potrawy inspirowane kuchnią regionalną podawane podczas wszystkich rejsów Emirates.
Wielkanoc w poczekalniach Emirates
Natomiast w Wielką Sobotę rozpocznie się świętowanie w poczekalniach Emirates na lotnisku w Dubaju i większości poczekalni Emirates na całym świecie. Na podróżujących we wszystkich siedmiu poczekalniach w Dubaju czekają bułeczki drożdżowe, ciasto czekoladowo-orzechowe, deser wielkanocny z musem z mango i florentynką migdałową, ciasto marchewkowe i jajka wielkanocne w koszyczku.
W poczekalniach Emirates na innych lotniskach również będą podawane okolicznościowe potrawy, w tym pieczony udziec jagnięcy w poczekalni w Zurychu czy pieczony udziec jagnięcy w glazurze octowo-miętowej w poczekalni w Bostonie.