To miała być jednorazowa inicjatywa, ale zainteresowanie okazało się tak duże (bilety na ten samolot wyprzedały się w jeden dzień), że zdecydowano o uruchomieniu kolejnych terminów. Czego dokładnie? Kulinarnych “lotów”. Ludzie kochający podróże samolotami, a stęsknieni za normalnością mogli poczuć ją choć przez chwilę. Linie lotnicze All Nippon Airways przygotowały niezwykłą ofertę.
Samoloty należące do tego przewoźnika są uziemione z powodu pandemii, jednak do jednego z nich można wejść. Został on tymczasowo przekształcony w restaurację. Jednak szefowie All Nippon Airways odeszli od tradycyjnego menu. W uziemionym Boeingu 777, który stoi na lotnisku Haneda w Tokio serwowane są znakomite specjały m.in. foie gras, mus z kraba i filet z wołowiny wagyu.
Jak informuje radio.opole.pl, żeby jednak goście mogli się choć przez chwilę poczuć tak, jakby byli w trakcie lotu, w tle zaś podawane są typowe komunikaty załogi, co przez chwile pozwoli poczuć się pasażerom jak w trakcie lotu.
Jeśli chcesz się dostać na pokład samolotu, musisz wcześniej kupić bilet na określoną godzinę. Po wejściu do samolotu możesz wybrać menu dla klasy ekonomicznej i klasy biznesowej, a karty dań zaprojektowane są tak, by przypominały karty pokładowe. Do tego obsługa restauracji wygląda jak załoga samolotu. Jedynie zapinanie pasów bezpieczeństwa nie jest wymagane.